10 lépéses koreai arcápolási rutin

Koreai arcápolás – a nagybetűs bőrápolási rutin, amiért igazán érdemes rajongani, ha őszinték vagyunk magunkhoz. Innovatív technológiával hasznosítja az ősi tradíciókat – nem beszélve az elképesztő eredményekről – így könnyedén láthatjuk, hogy az olykor fura de csodás koreai trükkök és a 10 lépéses rutin miért is lett ennyire közkedvelt.

A 10 Lépés több, mint egy rutin – ez egy életvitel, ami globális jelenséggé növekedett az utóbbi évtizedekben. Dél-Koreából kiindulva, ahol kultúrális szenvedélyt jelent az egészséges és fiatalos bőr, az évszázados hagyományok és a tudomány fejlődésének segítségével nagy népszerűségre tett szert. A koreai rutin nem a több termék használatáról szól, hanem a megfelelő termékekről, a helyes hatóanyagokkal és ezek hatékony sorrendben történő alkalmazásáról.

Talán túlzásnak hangzik, de a legtöbb koreai nő 8 vagy 10 lépéses arcápolási rutint alkalmaz minden nap, hogy egészséges és gyönyörű bőre legyen. Bár ez több odaszánást jelent, az eredmény magáért beszél. Ezek a hölgyek büszkék rá, hogy világszínvonalon nekik van az egyik legszebb bőrük.

Reggeli rutin (8 lépés):

  1. lépés – Víz

Első tettünk reggel legyen az arc kizárólag csak vízzel való lemosása. Nem lemosóval! A víz eltávolít némi szennyeződést, ami az éj soránt került a bőrre és még hidratál is.

2. lépés – Toner

Fontos a toner alkalmazása, hogy a bőr pH értékét kiegyensúlyozzuk, máskülönben száraz és dehidratálttá válik. A tonerek segítenek a továbbiakban használt termékek hatékonyabb felszívódásában.

3. lépés – Esszencia

Az esszencia a toner és a szérum hibridje. Tökéletesen beválik hidratálóként miközben segíti a sejtosztódást, ezzel a fiatalos megjelenést. 

4. lépés – Ampulla

A szérumhoz hasonlóan az ampulla valójában még magasabb koncentrációban tartalmaz aktív hatóanyagokat, melyek specifikus bőrbántalmakat céloznak meg. Megszabott időszakig érdemes használni, míg a bőrnek extra segítségre van szüksége.

5. lépés – Szérum

Koncentrált hatóanyag és aktív összetevőkkel a szérum kifejezett bőrproblémák kezelését segíti, úgymint ráncok, sötét foltok, elszineződések és kiszáradás.

6. lépés – Szemkrém

A bőr ezen a területen a legvékonyabb testünkön. Itt nem találhatóak faggyúmirigyek, amik természetes védőréteget termelnének, így fontossá vált, hogy ezt a területet is hidratáltan és védve tartsuk a mindennapok folyamán. Gyengéden simítsuk végig a szemkörnyéki krémet a szemöldök alatt és a szem alatti részen bentről kifelé haladva. 

7. lépés – Hidratálókrém

Következőnek, egy vékony réteg hidratáló és nyugtató krémet vigyünk fel arcunkra az egésznap tartó friss és hidratált eredményért.

8. lépés – Fényvédő

A fényvédők használata nem lenne szabad, hogy kizárólag a nyári vakáció idejére korlátozódjanak! A bőr rendszeres és napi szinten való védelme az UV sugárzástól megelőzi a sötét foltok, ráncsok és finom vonalak kialakulását.

A koreai bőrápolás lényege a rétegezésben rejlik. Toner, esszencia, szérum, ampulla és hidratálókrém… a 10 lépés soknak tűnik, de mindegyiknek fontos feladata van, hogy a bőrünket fiatalosan, egészségesen és ragyogón tartsa.

esti rutin (10 lépés):

1. lépés – Olajos lemosó

Az esti rutinhoz válasszunk egy olajos alapú lemosót kezdetnek és ezzel távolítsuk el az olajos alapú sminket és szennyeződéseket a bőrünkről.

2. lépés – Gél lemosó

Dubla tisztítás. Az olajos alapú lemosó után egy gél- vagy víz alapú lemosóval gyengéden távolítsuk el az olaj maradványokat és a nap folyamán lerakódott, víz alapú szennyeződéseket.

3. lépés – Hámlasztás

Hetente 2-szer használjunk gyengéd hámlasztót, ami enzim vagy gyöngy alapú, hogy eltávolítsuk az elhalt hámsejteket, melyek arcunk megjelenését fakóvá tehetik és a pórusokat eltömítik, ezzel is akadályozva a kulcsfontosságú hatóanyagok felszívódását.

4. lépés – Toner

Következőnek alkalmazzunk tonert, hogy bőrünk pH értékét kiegyensúlyozzuk. Ez a lépés megegyezik a reggeli rutinnal.

5. lépés – Esszencia

Vigyük fel az esszenciát bőrünkre, hogy átfogó megjelenésünk és közérzetünk friss és hidratált legyen.

6. lépés – Ampulla

A koncentrál hatóanyag tartalmú ampulla felvitelével bőrünk magába szívja mind azt a nedvességet, melyet egy hosszú nap után igényel.

7. lépés – Szérum

Ezt követően használjuk a szérumot, melyet a kifejezett segítséget igénylő bőrterületekre vigyük fel.

8. lépés – Fátyolmaszk

A fátyolmaszk a koreai szépségápolás nagy kedvence! Bőrápoló összetevőkkel átitatott, lágy anyagból készült szövetmaszk. Tökéletes felfrissülés az összes bőrtípusnak, mindenki számára hasznos előnyt nyújt mély hidratálásával és fiatalító kezelésével.

 Hasolnóan rengeteg előnnyel bínrnak a krém vagy gél állagú maszkok is, melyekkel heti 1-2 alkalommal érdemes megjutalmaznunk bőrünket. 

9. lépés – Szemkrém

Amint bőrünk magába szívta a fátyolmaszk hatóanyagait, használjunk szemkörnyéki krémet az érzékeny terület hidtarálásához.

10. lépés – Hidratálókrém

Végül, de nem utolsó sorban, válasszunk egy éjszakai hidratálókrémet, hogy az eddig felvitt bőrápoló hatóanyagok teljes hatásukat kifejthessék és a szépítő alvás új értelmet nyerjen.

Close Menu
Kosár
×
×

Cart

10% kedvezmény

Értesülj elsőként akcióinkról.